Goedkoop sporten

Wij als studenten weten als geen ander hoe makkelijk we ‘uit vorm’ kunnen raken. Een borrel hier, een borrel daar. Dat ene biertje teveel waar we achteraf spijt van hebben. De avondjes uiteten waarbij we zoveel eten dat we rollend naar huis kunnen. Kortom: het is dus belangrijk dat we regelmatig gaan sporten. Helaas zijn veel sportscholen ontzettend duur… Daarom in dit artikel alle tips en tricks om goedkoop te sporten!
 

Haal zelf de essentiële dingen in huis

Veel oefeningen, hele workouts zelfs, kun je gewoon thuis doen! Haal de essentiële dingen in huis. Online zijn er veel sites die goedkoop sportspullen aanbieden. Aanvullende producten zijn ook belangrijk zoals creatine, goede supplementen en gezond eten. Met essentiële dingen bedoelen we sportattributen zoals een matje (denk aan buikspieroefeningen), gewichtjes, etc.

Ga opzoek naar kortingen

Als je niet zo van buitensporten bent is een sportschool natuurlijk de perfecte oplossing. Ga op zoek naar een sportschool bij jou in de buurt en bekijk het soort abonnementen dat zij aanbieden. Veel sportscholen bieden kortingen aan voor studenten of hebben regelmatig acties lopen. Over het algemeen is er ook de keuze voor een dalurenabonnement, dan kun je op gezette tijden sporten (buiten de populaire tijden om). Deze abonnementen zijn goedkoper! Daarnaast zijn sportscholen als Fit For Free en Basic Fit meestal ook goed betaalbaar.

Begin met hardlopen

Hardlopen kun je natuurlijk gratis doen – helemaal voor nada noppes. Het enige wat je nodig hebt zijn goede schoenen. Daarnaast voldoet elke comfortabel zittende sportbroek en een shirt. Stippel een mooie route uit bij jou in de buurt en lopen maar. Bij hardlopen zien we het helaas wel vaak gebeuren dat we het niet erg lang volhouden. Dwing jezelf daarom om écht te gaan. Een tip van ons is om een vaste dag (of vaste dagen) in te plannen. Beloon jezelf vervolgens als je je hieraan houdt!