Gezond eten van je studiefinanciering

Studenten houden van goedkoop eten, dit is logisch want we hebben over het algemeen niet veel geld te besteden en we willen natuurlijk ook leuke dingen doen! We willen dus niet al ons geld uitgeven aan boodschappen. Hoe kan je nou goedkoop maar bovenal gezond eten van je studiefinanciering?  Wij leggen je het uit!

We kunnen natuurlijk een maaltijdbox bestellen zoals de Allerhande box, maar dat is boven ons budget en doen we dus niet. We moeten er zelf wat voor gaan doen.

Gezond en voordelig eten!

gezond-etenTja, winkelen om 17:30 net voor het eten is geen goed idee en kost een hoop geld. Vaak kom je niet thuis met gezonde dingen maar juist met chips, cola en snoep. Eten kopen wanneer je honger hebt is daarom geen goed idee.

Denk in een juiste dagindeling en begin met het ontbijt. Dit is één van de belangrijkste maaltijden van de dag! Wat hebben we nodig voor het ontbijt? Hierbij is het belangrijk om te kijken naar wat voordelig is en wat gezond is. Je kan hierbij denken aan havermout gemixt met melk, yoghurt met muesli en brood of crackers met vers beleg. Dit is makkelijk te bereiden, snel op te eten en geeft de juiste hoeveelheid vitamines en energie voor de rest van de dag.

Na het ontbijt gaan we nadenken over de lunch! Begin altijd met een stuk fruit, zodat je de juiste hoeveelheid vitamines binnen krijgt. Naast het fruit is het goed om gekookte eieren te eten op brood of op crackers.

Gezond eten, je moet er wel iets voor doen!

Tot slot hebben we de het avondeten. Hier kunnen de meeste calorieën meer worden bespaard. Het hoeft niet super speciaal te zijn maar kook een aardappeltje, en crème spinazie met een stukje vlees. Nu heb je voor 5 euro een gezonde maaltijd. Nu hoor ik je zeggen, voor 5 euro eet ik ook bij de MC Donalds of voor 5 euro heb ik ook een kapsalon. Dit is zeker waar alleen het verschil is wel 1000 calorieën. Dus wanneer je niet alleen gezond wilt eten maar ook voordelig dan is het belangrijk om toch af en toe de handen uit de mouwen te steken. Je moet er wel wat voor doen! Je kan ook kiezen voor een maaltijd met rijst en kip, hierbij heb je honderden sauzen die je kan kiezen. Ook deze maaltijd is enorm voordelig maar toch weer gezond!