Wat betekent het nieuwe leenstelsel voor mijn studenten OV-chipkaart?

Je kent hem vast wel: de studenten OV, waarmee studenten voor een gratis abonnement kunnen kiezen om of in het weekend, of door de weeks gratis te reizen met het openbaar vervoer. Val jij onder het nieuwe leenstelsel, dan hebben wij toch goed nieuws voor je: de studenten OV blijft gewoon bestaan. Dat is toch een hele opluchting tussen al die verwarrende veranderingen in, niet?

Verandert er helemaal niets?

studenten ovNee. Of nou ja, er verandert wel wat voor MBO studenten. Vanaf 2017 zullen MBO studenten onder 18 jaar namelijk ook een studenten OV aan kunnen vragen. Ben jij een HBO student of volg jij een universitaire studie dan veranderd er voor jou dus helemaal niets.

Blijft de studenten OV-chipkaart gratis?

De studenten OV-chipkaart blijft gratis, of nou ja, een “gift.” Dit kan misschien veranderen in de toekomst, maar tot zover ziet het er naar uit dat je gewoon heel Nederland kan blijven verkennen voor niets. Dat scheelt je toch weer die reiskosten.

Let op: Stop jij met je studie? Dan zal je ook de gift van je studenten OV moeten terug betalen. Dit kan oplopen tot duizenden euro’s. Dat is misschien geen nieuwe informatie, maar wel belangrijk om te weten.